Nyheder

Vælg nyhedstype

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
28 SEP

inSPIRes fortsættelse stadig uklar

Formelt sluttede samarbejdet i inSPIRE i foråret 2016, men styregruppen bag har længe været aktiv i et forsøg på at videreføre væsentlige dele af projektet.

28 SEP

Insekter - fremtidens proteinkilde i Danmark?

Onsdag den 12. oktober 2016 afholder InBIOM og Teknologisk Institut temadag om insekter som fremtidens proteinkilde i både fødevarer og foder.

27 SEP

Workshop om mærkning af fødevarer

Som noget nyt kan du i 2017 deltage i workshops om mærkning af dine egne fødevarer.

27 SEP

Næringsdeklaration

Kom på kursus og lær hvordan du udarbejder en næringsdeklaration.

31 MAR

The Health Vision 2016 - from strength to business

Challenges in the society and increasing demands from customers creates a great potential within the area of health and food. This has prompted an alliance of food companies...

30 MAR

Online measurements in the meat industry - facts and trends

Interested inthe latest trends regarding online measurements in the meat and food industry? The MUSCLE BASED FOOD NETWORK invites everyone with an interest in meat and...

01 MAR

A Great Day for Food Innovation 2016

Teknologisk Institut i Aarhus er i år vært for A Great Day for Food Innovation  – Danish Food Cluster’s årlige konference med fokus på innovation i fødevaresektoren.

01 MAR

Temadag - Mindre madspild

20. april 2016 i Århus afholder Teknologisk Institut afslutnings-konference for det GUDP støttede projekt: ”Mindre madspild ved værdiløft af detailpakkede fødevarer”.

29 FEB

Fremtidens industribageri

Kom til temadag og bliv inspireret af de seneste tendenser og nyeste forskning inden for industribageri.

29 FEB

Healthy Ingredients in Fruit & Vegetables

Hvorfor er det sundt at spise frugt og grønt? Hvordan kan fødevareindustrien bevare bioaktiviteten under forarbejdning?

02 FEB

Informationsmøde om GUDP Runde I 2016

GUDP støtter grønne innovationsinitiativer i dansk fødevareerhverv. Nu inviteres til informationsmøde den 1. marts i København for alle potentielle ansøgere.

06 JAN

49 arrangementer og 2500 gæster

Masser af temadage og workshops med mange besøgende er et af de synlige resultater af samarbejdet i inSPIRe.

05 JAN

Nyt initiativ til fødevareinnovation i Greater Copenhagen

Region Sjælland har søsat et initiativ til fremme af fødevareklyngen i Greater Copenhagen .

05 JAN

Kortvejsdestillation

Har du nogle værdifulde olier i dine råvarer, som du ønsker at oprense nænsomt, kan kortvejsdestillation også kaldet molekylær destillation måske være løsningen.

2015
20 NOV

Videoklip fra Agora 2015

Oplev stemningen og blive klogere med videoklip fra Food-In-2-Health Agora 2015.

05 NOV

Temadag om fødevarekontaktmaterialer

Plast-og papbakker til tomater, tætningsringe i produktionsudstyr, grillriste og papirservietter er alle eksempler på fødevarekontaktmaterialer. Trods forskelligheden skal...

04 NOV

Temadag: Biomasse - hvordan bliver det en god forretning?

På temadagen sætter vi bl.a. fokus på, hvordan vi løfter arbejdet med biomasser til at blive en god forretning. Vi ser både på gængse biomasser og vel konsoliderede virksomheder...

19 OKT

Temadag: Introduktion til nationale fødevarekontaktmateriale-lovgivninger i EU...

Et grundlæggende kendskab til lovgivningen i disse lande kan hjælpe til at undgå juridiske problemer og imødekomme kundekrav.

16 OKT

Temadag: Introduktion til fødevarekontaktmateriale-lovgivning i Kina, Indien...

Virksomheder, der vil sælge deres varer i udlandet, er nødt til at have et grundlæggende kendskab til lovgivningen i disse lande for at undgå juridiske problemer og imødekomme...

16 OKT

Seminar: License to produce & positioning of meat/meat products to the consumer

The MUSCLE BASED FOOD NETWORK invites everyone with an interest in meat and consumer science to a seminar in prominent surroundings.

15 OKT

Temadag: Flourerede stoffer i papir- og papemballager

Danmark har indført en vejledende grænseværdi for flourerede stoffer (PFC) i papir- og papemballage. Du får gennemgået problemstillinger om PFC, baggrunden for den danske...

14 OKT

Temadag: Introduktion til fødevarekontaktmateriale-lovgivning i USA, Canada, Australien...

Du får en introduktion til lovgivningen på fødevarekontakt-materialeområdet i USA, Canada, Australien, New Zealand – med hovedvægten på USA.

13 OKT

Temadag: Introduktion til fødevarekontaktmateriale-lovgivning i MERCOSUR og det...

Virksomheder, der vil sælge deres varer i Latinamerika, er nødt til at have et grundlæggende kendskab til lovgivningen i landene for at undgå juridiske problemer og for...

01 OKT

Konference om måling af fugt

Hvordan måler man vandindhold korrekt og hvordan udtager man en repræsentativ prøve?

30 SEP

Temadag: Dokumentation af metaller i fødevarekontakt

Guidelines fra Europarådet medfører drastiske ændringer i kravene til afgivelse af metaller fra fødevarekontaktmaterialer.

30 SEP

Temadag: EU's Guidelines til Plastforordningen

Guidelines til Plastforordningen præciserer, hvordan de enkelte afsnit skal fortolkes, og hvilke informationer der skal deles i forsyningskæden.

29 SEP

Menneske og maskine

OBS - ny dato! Hvordan bruger og indfører man ny teknologi i industrien, så både maskine og operatør samarbejder hurtigt, effektivt og hensigtsmæssigt? Deltag i konference...

17 SEP

Temaeftermiddag: Mindst holdbar til

Det er utrolig vigtigt at have styr på produktholdbarheden, når det drejer sig om fødevarer.

15 SEP

Food-In-2 Health Agora2015

Udstil eller deltag som gæst og profilér dit farma-, biotek-, fødevareprojekt eller fødevareingrediensprojekt.

10 SEP

Temadag om fødevarekontaktmaterialer

Plast-og papbakker til tomater, tætningsringe i produktionsudstyr, grillriste og papirservietter er alle eksempler på fødevarekontaktmaterialer.

18 AUG

EU-høring: The Role of Research in Global Food and Nutrition Security

EU Kommissionen har snart sidste frist for en EU-høring om "the Role of Research in Global Food and Nutrition Security. 

04 AUG

Measurement of Moisture in Materials - Triple M Conference

Water and the absence of water is essential to the quality of a large palette of products ranging from pharmaceutics to food and biofuels.

03 AUG

Workshop: Big Data, Data Warehousing, and Data Analytics

Everyone is speaking about “Big Data”. There does not seem to be a common consensus on what Big Data is…

31 JUL

Konference: Små dimser - store muligheder

Er den gammeldags kostdagbog på vej ud? Bliver fremtidens kostundersøgelser afløst af intelligente og personlige bærbare sensorer? Kan ernæringsstøtte for småtspisende...

29 JUN

Spilleplade i storkøkkener reducerer madspild

Et spil om madspild ændrer aktivt personalets vaner og attituder til at undgå madspild i storkøkkener og cateringindustrien.

22 JUN

Vaccination af fjerkræ giver besparelser og sikrer ægkvaliteten

Luftprøver fra stalde afslører, at der er en infektiøs forklaring på forringelser i ægproduktionen. Resultaterne er så lovende, at DELTA udvider projektet for at optimere...

17 JUN

Optimeret bageproces af leverpostej sparer energi

Leverpostejer bliver ofte bagt ved højere kernetemperatur end nødvendigt. Et projekt i inSPIReFood viser, at en mere jævn lufthastighed og temperaturfordeling i ovnene...

19 MAJ

Invitation til seminar: Danske foder- og fødevareingredienser. Byggesten til en...

Globale tendenser og forbrugerpræferencer påvirker i stigende grad hele foder- og fødevarekæden. Ingredienser vil i fremtiden spille en fremtrædende rolle, når verdens...

19 MAJ

Invitation til seminar: Bioaktivitet - hvad kan måles og hvordan

Der tales i tiden om at anvende nye råvarer og eksempelvis rest- og sidestrømme fra fødevareindustrien til at ekstrahere og oprense højværdiprodukter, der indeholder bioaktive...

28 APR

Kursus i pulverteknologi

Powder Technology in Pharma, Food, Chemistry and Metallurgy A new course in powder technology for professionals and Ph.D. students will be given by Lund University...

23 APR

Plantedele som ingrediens i kosttilskud og andre fødevarer

Hvordan spiller de sammen med lovgivningen om novel foods og sundhedsanprisninger? Har du styr på, hvad du må sige og ikke sige om den urt eller fødevare, som du sælger...

13 APR

På vej mod det biobaserede samfund

Nyt p artnerskab har til formål at skabe en stærk værdikæde, der kan udnytte restprodukter indenfor den biobaserede økonomi i Danmark. inSPIRe, herunder Nationalt IngrediensCenter...

13 APR

Syg af mad - sådan findes årsagen

Kom og hør hvordan der arbejdes med at udrede årsagen et fødevarebåret sygdomsudbrud og hvordan nye analysemetoder giver nye muligheder i opklaringsarbejdet.  ...

10 APR

Temadag: Bageprocessen - ovne og energi

Kom til temadag hos Haas-Meincke og få indsigt i sammenhænge mellem proces, produkt og energiforbrug i industrielle bageovne.

16 MAR

Invitation til temadag: Reduktion af sygdomsfremkaldende mikroorganismer

Vores fødevarer skal selvfølgelig være fri for sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Det koster - både i omdømme og i tabt produktion - for virksomheden, hvis et produkt...

10 MAR

Ny platformmanager i inSPIRe

inSPIRe har fået ny platform manager. Afdelingsleder Henning Høgh Jensen, DTU Fødevareinstituttet, overtager posten som platformmanager og vil sætte fokus på at vise...

16 JAN

Invitation til temadag: Vand i fødevareproduktion

Vand af drikkevandskvalitet er dyrt, og spildevand er 5-6 gange så dyrt. Hvordan reducerer man udledningen mest muligt uden at gå på kompromis med kvalitet og sikkerhed...

2014
15 DEC

God Jul og Godt Nytår

inSPIRes sekretariat ønsker alle vores partnere, projektdeltagere og kollegaer en glædelig jul og et godt nytår. 

08 DEC

Nu damper æbleskiverne af, inden de kommer i fryseren

55 millioner nybagte æbleskiver afgav så meget vanddamp i kagefabrikken Biscas fryser, at produktionen måtte lukkes hver anden dag for at afrime. I samarbejde med projektpartnere...

06 NOV

National IngredientsCentre, NIC, is establishing an Industrial PhD programme

The National IngredientsCentre is currently mobilizing the existing partners in NIC as well as the European food and feed industry in an effort to create a European Industrial...

06 NOV

Innovation kræver viden – det sikrer inSPIRe

Der er mange forskningsresultater, der aldrig rigtigt kommer uden for universiteternes mure. inSPIRe er med til både at hente noget af den viden ud og samtidig etablere...

30 OKT

Invitation til konference om 'Pulvere og partikler' d. 14. januar

Flow Properties of Powder and Particle Characterization Food, feed and pharmaceutical products very often consist of powder and/or added dry ingredients, e.g., enzymes...

29 OKT

NIC fokuserer på tre forskningsområder

NIC skal stimulere forskningen og forbedre forskningsmulighederne for hele spektret af discipliner indenfor ingrediensområdet. Derfor er NIC sammen med partnerne gået...

27 OKT

Find uden at søge – få mere viden ud af din forskning

Serendipity – at finde uden at søge og bagefter erkende værdien af det man har fundet. Det var sådan røntgenstrålingen og penicillinet blev opfundet. inSPIRe Serendipity...

27 OKT

Initiativ sat i gang for at skabe en europæisk forskerskole for ingredienser

Med et European Industrial Doctorate program bidrager det danske National IngrediensCenter, NIC, til at give den ​​europæiske globale konkurrenceevne indenfor ingrediensområdet...

27 OKT

Naturlige farvefabrikker, tang, cellulose til fordøjelsen og et lille gran salt

Fem universiteter, fem GTS-institutter og mere end 40 virksomheder er gået sammen i et stærkt samarbejde om at styrke ingrediensområdet i Nationalt IngrediensCenter, NIC...

24 OKT

Nyheder om innovation fra DTU Fødevareinstituttet

DTU Fødevareinstituttet har samlet instituttets nyheder om innovation på instituttets hjemmeside. Det gør det let for forskere og virksomheder at skabe sig et hurtigt...

22 OKT

Invitation til konference 'Mennesker og maskine' d. 24. november

Brugeren som udviklingsressource i fremtidens fødevareteknologi

22 OKT

Muscle Based Food Network invitation til seminar den 13. nov.

Meat & Meat Ingredients - health effects 

21 OKT

Kasein fra komælk kan raffineres

Det kan lade sig gøre at fremstille kasein fra komælk industrielt, viser et projekt i inSPIRe. Kasein er et protein, som bl.a. kan anvendes som tilsætning i modermælkserstatning...

10 OKT

Snitning af salat - Test viser at knive kan bruges tre gange så lang tid uden...

Icebergsalat, spidskål og kinakål kom under kniven for at undersøge, om Lammefjords Grønt A/S kunne forbedre skærekvaliteten af forarbejdede grøntsager i snitgrøntindustrien...

08 OKT

NIC indvielse – evaluering og næste skridt

150 gæster var med til at indvie Nationalt IngrediensCenter, NIC, hos Dansk Industri. Deltagernes tilbagemeldinger på oplægsholdernes indlæg var meget positive og der...

02 OKT

Invitation til deltagelse i Springboard, som observatør eller paneldeltager

Forretningsudvikling for to fødevarevirksomheder

23 SEP

Fødevareministeren indvier Nationalt IngrediensCenter

Fem universiteter, fem GTS-institutter og mere end 50 virksomheder er gået sammen i et stærkt samarbejde om ingredienser i fødevarebranchen. Ca. 150 gæster deltog i indvielsen...

15 SEP

Invitation til Seminar om produktion af fremtidens fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om produktion af fremtidens fødevarer med fokus på, hvordan  hygiejnisk design, sensorisk kvalitet, nye ingredienser og...

15 SEP

Invitation to Conference on Insects

Invitaiton to conference on Insects - a new driver in the bioeconomy

15 SEP

Nu kører NIC-toget

På onsdag den 17. september 2014 indvies Nationalt IngrediensCenter, NIC, hos Dansk Industri. NIC er et samarbejde mellem virksomheder, universiteter, brancheorganisationer...

15 SEP

Forskerpris til lektor Thomas Skov

Fotograf Peter Dahlerup   Lektor Thomas Skov, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, modtog en pris fra H.K.H. Prinsgemalens Fond...

12 SEP

Stor deltagelse i konference om produktion af fremtidens fødevarer

inSPIRe og InnovationsFonden satte på konferencen ’Sådan produceres kvalitetsfødevarer i fremtiden’ fokus på de resultater, der er skabt i inSPIRe. Forskere og repræsentanter...

25 AUG

InnoBooster - Sæt gang i væksten i din virksomhed

Innovationsparate virksomheder med gode idéer søges! Den 12. august åbnede InnovationsFonden for programmet InnoBooster. Innovative virksomheder med 2-249 ansatte...

03 JUL

Invitation til indvielse af nyt Nationalt IngrediensCenter

Nationalt IngrediensCenter, NIC, er et samarbejde mellem virksomheder, universiteter og brancheorganisationer indenfor ingrediensområdet. Indvielsen af det nye center...

02 JUL

PCluster: A semi-automated software for quantifying mold growth and inhibition

Modeling fungal growth has been hampered by the lack of an appropriate and accurate method for quantification of mold growth. A semi-automated software, called ‘PCluster...

01 JUL

Proteinprodukter fra planter skal erstatte animalske proteiner i fødevare

Nyt GUDP-projekt har til formål at udvikle nye proteinprodukter fra raps og forskellige bælgplanter, som erstatning for animalske proteiner i fødevarer. Projektet tager...

24 JUN

Invitation til temadag om 'Fødevarekontaktmaterialer'

FORCE inviterer sammen med DHI og inSPIRe til temadag med fokus på fødevarekontaktmaterialer. Temadagen foregår i Forskerparken, Odense, den 18. september 2014 .

10 JUN

Kig indenfor i fremtidens fødevarelaboratorium til Folkemødet

Kom til Folkemøde på Bornholm og hør om den Intelligente Buffet og prøv en tur i det Virtuelle Fødevaremarked. Hør også om DIMS, The Dietary Intake Monitoring System...

23 MAJ

Invitation: Netværket Muscle Based Food Network inviterer til temadag

Netværket Muscle Based Food Network inviterer til temadag, 'Tissue changes in meat affecting the meat quality - Causes, detection and prevention', den 17. juni på Horsen...

22 MAJ

Invitation: inSPIRe/InnovationsFonden årskonference ’Sådan produceres kvalitetsfødevarer...

inSPIRe og InnovationsFonden holder konference med fokus på, hvordan vi effektivt kan producere kvalitetsfødevarer i fremtiden. Konferencen afholdes den 11. september...

21 MAJ

Invitation til konference om "Pulver og partikler"

Teknologisk Institut inviterer sammen med inSPIReFood til en hel dagskonference med fokus på pulver og partikler. Konferencen foregår på Teknologisk Institut i Aarhus...

21 MAJ

God fødevarehygiejne starter ved designet

Mange steder i en produktionsproces kan det gå galt med rengøringen. DTU Center for Hygiejnisk Design tester, forsker og underviser i hygiejnisk design for udstyrsproducenter...

21 MAJ

Tilskud fra Future Food Innovation til Postdoc-projekter

Future Food Innovation medfinancierer kommercielt orienterede postdoc-projekter.

20 MAJ

DIMS – integreret teknologi måler madindtag

The Dietary Intake Monitoring System, DIMS, er et innovativt it-værktøj, der er udviklet i projektet FoodServeInSPIRe i inSPIRe. Værktøjet måler patienters fødeindtagelse...

05 MAJ

Træn din præsentation og nå din næste virksomhedspartner! Stærkt panel giver dig...

inSPIRe og CONNECT Denmark samarbejder om at skabe vækst i Danmark,  bl.a. med udgangspunkt i forskning. Den 22. maj 2014 holder vi træningsdag, hvor du kan øve din...

30 APR

Invitation til seminar 'Drikkevand, procesvand, transportvand - viden fra andre...

inSPIRe inviterer til seminar med fokus på vand. Få styrket dit videngrundlag og hør om mulighederne for løsning af fælles og generiske problemstillinger.

29 APR

inSPIRe Innovation Loop - forskning og viden skræddersyet til industrien

inSPIRe har udviklet et ’Innovation Loop’, iiLoop, som sikrer en markedsmæssig værdiskabelse af forskning- og industrisamarbejde i fødevarebranchen.

28 APR

Invitation: inSPIRe/FØSU til årskonferencen ’Sådan produceres kvalitetsfødevarer...

inSPIRe og InnovationsFondens Programkomiteen for Sundhed, Fødevarer og Velfærd holder konference med fokus på, hvordan vi effektivt kan producere kvalitetsfødevarer...

24 APR

Invitation til temadag om 'Marine Lipider' - fra fisk til færdigvare

Teknologisk Institut inviterer sammen med FoodNetwork og inSPIReFood til temadag med fokus på nye marine lipider fra fisk til færdigvarer. Temadagen foregår på Teknologisk...

24 APR

Invitation til temadag om 'Nye proteiner til foder og fødevareapplikationer'

Teknologisk Institut inviterer sammen med FoodNetwork og inSPIReFood til temadag med fokus på nye proteiner til foder og fødevareapplikationer. Temadagen foregår på Teknologisk...

23 APR

Membraner i industrien – fokus på drift, udvikling, optimering og besparelser

inSPIRe og BIO-VALUE afholdt seminar med fokus på at styrke videngrundlaget og mulighederne inden for membranteknologi og membrananvendelser. I alt 44 specielt inviterede...

15 APR

Innovation kræver mod og motivation!

Hvis vi virkelig vil sætte gang i innovationen i Danmark, skal vi anskue vores egen viden, og hvordan den bliver bragt i spil, på en ny måde. 10 ph.d.-studerende, der...

28 MAR

Ingeniørstuderende søger fødevarevirksomhed til specialeskrivning

Praktikplads søges til specialestuderende, der vil undersøge og vurdere en fødevarevirksomheds potentiale og ønsker indenfor bæredygtighed både miljømæssigt, socialt...

19 MAR

Femten virksomheder flytter ind på universiteterne

Vandrensning med alger, bakterievirus mod salmonella, nye kategorier inden for pålægspostejer, LED-belysning og butikker i landområderne, der vil blomstre. Det er nogle...

03 MAR

Invitation til semniar om hygiejnisk design

inSPIRe sætter fokus på nødvendigheden af hygiejnisk design på seminaret d. 3. april. Kom på besøg Hygiejnisk Designs testcenter og slut af med smagsprøver på DTU Bryghus...

28 FEB

Funktionelle proteiner i fødevareindustrien

Invitation til seminar Kunne jeres fødevareprodukter have gavn af at indeholde funktionelle proteiner? Bliv klogere på hvordan funktionelle proteiner kan benyttes til...

26 FEB

Experimental & Behavioral nutrition

Invitation to seminar "Experimental & Behavioral nutrition" - real foods, fake foods or virtual foods?

20 FEB

Spar på ressourcerne - bevar hygiejnen

Alle virksomheder har stor interesse i at spare på ressourcerne. For at opnå besparelse og samtidig opretholde hygiejnen, skal der anvendes intelligente løsninger.

06 FEB

Eftermiddagsseminar om PAT

Fremtidens processtyring – værktøj og operationalisering med udgangspunkt i ProcesAnalytisk Teknologi, PAT

03 FEB

Slå genvej til forbrugerne

Vil du teste dit produkt i et af landets største varehuse? Som producent har du lige nu en unik mulighed for at komme direkte ud til forbrugerne.

31 JAN

Invitation til temadag: Spar på ressourcerne - men oprethold hygiejnen

Alle virksomheder har stor interesse i at spare på ressourcerne. For at opnå besparelse og samtidig opretholde hygiejnen, skal der anvendes intelligente løsninger.

22 JAN

Invitation til temadag, "Tæm og æd" de vilde planter - og reglerne omkring dem

Med den ”nordiske bølge” indenfor fødevarer er der kommet fokus på anvendelse af vilde planter i mad. Planter, bær og tang, der er indsamlet i naturen, indgår i produkter...

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
http://www.inspirefood.dk/nyheder?approved=%7BD3CCB122-34C3-4C39-9337-86D0295C4B07%7D&descending=True&fr=1&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=14-01-2018
21 JUNI 2018