Frugt og grønt

Temadag - Mindre madspild

tirsdag 01 mar 16
|

Praktiske oplysninger

Hvornår: 20. april 2016,
kl. 12 - 15
Hvor:

Teknologisk Institut
Aarhus

Program: Program
Tilmelding: Tilmeld dig her
Pris: Gratis

20. april 2016 i Århus afholder Teknologisk Institut afslutnings-konference for det GUDP støttede projekt: ”Mindre madspild ved værdiløft af detailpakkede fødevarer”.

Dagen vil byde på demonstration og præsentation af resultater og indsigter opbygget i projektet 2012-2016.

Fire emballagekoncepter og tilhørende pakkeproces og udstyr er udviklet og produkterne er afprøvet ved prøveslag i samarbejde med Coop.

På "messen" præsenteres følgende:

  • AP. Grønt – salat i to rum
  • Gl. Estrup – gulerødder i tre rum
  • Tulip – emballage med ny genluk og iltbeskyttelse
  • Scanstore packaging – genlukløsning til salat
  • Scanstore – maskinløsninger for mindre madspild

Dagen vil også indeholde præsentationer fra en kommende rapport: ”Idékatalog om design af fødevareemballage, som kan mindske madspild” finansieret af Miljøstyrelsen.

Rapportens resultater underbygger behovet for at tilbyde forbrugerne mindre pakkestørrelser for at minimere madspildet, og hvordan detailhandlen kan forbedre rentabiliteten af disse løsninger, selvom forbrugerne kræver uændret kilopris på mindre pakkestørrelser.

Tilmelding og program

Tilmelding hos Teknologisk Institut, hvor du også kan se et detaljeret program. Deltagelse er gratis, men ved udeblivelse faktureres et "no-snow" gebyr på kr. 500,- ekskl. moms.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
http://www.inspirefood.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BDFC427E0-EDF9-4372-B123-EE7901AE7FC8%7D
21 JUNI 2018